[...] oraz makroskładników. Tłuszcze chociaż od lat uchodzą jako "gorszy" składnik diety i bardzo często promuje się ich niską podaż w diecie. Odgrywają kluczową rolę w naszym organizmie m.in. jako element budulcowy w naszych komórkach czy "rozpuszczalnik" dla witamin takich jak A, D, K i E. Jakie są najbardziej wartościowe źródła tłuszczów w [...]
[...] wzmacniaczy smaku, aromatu itd. Które w różnoraki sposób mogą wpływać na nasz organizm, chociażby wpływając na konwersję hormonów androgennych, powodując zatrzymanie wody w organizmie czy na pracę wielu narządów chociażby CUN (Centralnego Układu Nerwowego) który jest ogłupiony bodźcem w postaci sztucznego słodzika, nie dającym rzeczywistej [...]
[...] chemikaliów która powoduje iż produkty są jałowe i naładowane niezdrowymi substancjami które mogą powodować zaburzenia hormonalne, insulinooporność, zatrzymywanie wody w organizmie czy odkładanie się tkanki tłuszczowej. Co więcej mleko nie jest dobry pomysłem na śniadanie ze względu na sporą zawartość kazeiny - długo przyswajalnego białka. [...]
[...] chemikaliów która powoduje iż produkty są jałowe i naładowane niezdrowymi substancjami które mogą powodować zaburzenia hormonalne, insulinooporność, zatrzymywanie wody w organizmie czy odkładanie się tkanki tłuszczowej. To samo tyczy się płatków owsianych które nie są dobrym pomysłem dla każdego, mogą one dość mocno podnosić poziom cukru we [...]
Redukcja tkanki tłuszczowej dla osób, których celem jest po prostu schudnąć, zazwyczaj jest dość prosta w porównaniu do osób, które chcą naprawdę ekstremalnie zejść nisko z poziomem zatłuszczenia. Im dalszy etap redukcji, tym mniej kalorii i siły na intensywny trening, tym bardziej przyda się dodatek w postaci dobrej mieszanki substancji [...]
[...] w syntezie glutationu W Internecie dostępne są publikacje, które wskazują, że wykorzystanie od 300 do 1200 mg kwasu alfa-liponowego, skutecznie podnosi poziom glutationu w organizmie. Wzrost glutationu skutecznie wspomaga regulację układu immunologicznego, co znalazło swoje zastosowanie nawet w leczeniu AIDS. Co więcej, wykorzystanie kwasu ALA [...]
witaj, kreatyna w wiekszosci przypadkow wykazuje dzialanie podczas suplementacji, jednak istnieje waskie grono osob, ktore nie czuja jej dzialania, gdyz naturalnie w organizmie maja jej wysoki poziom, stad dodatkowa podaz nie robi na nich wrazenia. jednak 2-3 tygdzien to jeszcze nie pwood do zmartwiec, smialo poczekac do 4-5 tygodnia, zobaczysz [...]
Dość często spotykamy się z opinią, że suplementacja kreatyną obniża odporność. Bierze się ona stąd, że osoby, które rozpoczynają cykl kreatynowy często doznają przeziębienia, które dodatkowo przerodzić się może w stan chorobowy, a czasem nawet w grypę. Czy działania te faktycznie spowodowane są przez kreatynę? Czy posiada ona właściwości [...]
[...] ew. Większość osób uważa że około 8 tygodnia dosięgnie mnie zastój, skończą się przyrosty, trzeba podbić w jakiś sposób. Jak jest naprawdę, co dzieje się po tym czasie w organizmie? Czy czasem nie idzie wtedy sam suchy mięsień, dlatego przyrosty są niewielkie rzędu 0,3-1 kg miesięcznie? Skoro mięśnie rosną naturalnie na stałej niskiej dawce [...]
[...] mechanizmów, odpowiadających również za pozytywne efekty na dietach IF - na skutek wzrostu stężenia ciał ketonowych. Głodówki prowadzą do zmian metabolicznych w naszym organizmie, będących z jednej strony wynikiem adaptacji, a z drugiej strony koniecznością przeżycia i dostarczenia niezbędnych składników odżywczych komórkom i tkankom. Każda [...]
Witam. Czy Nitrobolon jest dobry? Nie zaszkodzi mi? Duzo osób go poleca. Chce zwiekszyc siłę gdyz ide do wojska i nie pozostawi on jakis śladów w organizmie na komisji?. Moze i pytania sa dla was śmieszne ale dla mnie wazne Pozdrawiam
[...] cukru w diecie ma zły wpływ na pracę naszej insuliny i może prowadzić do insulinooporności, zaś słodziki mogą m.in. powodować retencję wody oraz zaburzenia hormonalne w organizmie. - Wprowadzić aktywność fizyczną - aby zredukować tkankę tłuszczową i uzyskać bardziej estetyczny wygląd. Im mniejszy stopień zatłuszczenia organizmu, tym mniejsza [...]
[...] jest "przedawkować " EPA i DHA, i po określonej dawce antyzapalne omega - 6 stają prozapalne + inne czynniki. OD czego to zależy : - Kcal w diecie - Poziom cytokin w organizmie ( im wyższe tym potrzebujesz więcej o-3 ) - Ilość tłuszczu ogólna w diecie ( im więcej tym więcej możesz spożyć omega - 3 ) - Ilość omega 6 spożytego - tu też [...]
[...] jak również utrudnia procesy trawienne, zaś inhibitory trypsyny blokują trypsynę, potrzebną do trawienia białka. Warto również wspomnieć o izoflawonach, które w naszym organizmie zamieniają się w fitoestrogeny, a w soi bardzo bogato występują. Fitoestrogeny zaburzają gospodarkę hormonalną u kobiet i mężczyzn, prowadzą m.in. do chorób [...]
[...] pytanie, czy zażywanie rutinoscorbinu bez głębszego celu ma uzasadnienie. Oczywiście inaczej wygląda sytuacja, kiedy jest to zalecenie lekarza, mamy znaczące niedobory czy w organizmie powstał jakiś stan zapalny. Wówczas wit. C może być bardzo pomocnym składnikiem diety. /SFD/2017/10/21/8c29b74fded74d679f4b8eac7be85da0.jpg Zmieniony przez - [...]
Chyba nikt nie ma wątpliwości, że odpowiednia ilość snu na dobę to podstawa do tego, aby procesy regeneracyjne przebiegały w sposób niezakłócony. Sen ma za zadanie wprowadzić nasz organizm w stan relaksacji, wyciszenia, wypoczynku, co poprzez specyficzne szlaki metaboliczne, podczas jego trwania, przekłada się na poprawę funkcjonowania układu [...]
[...] przez elektrody, na których stoimy, jak i łapiemy rękami, jesteśmy w stanie orientacyjnie określić poziom otłuszczenia, ilość tkanki mięśniowej, masę kości, ilość wody w organizmie. Pomiar fałdomierzem Wykorzystanie pomiaru fałdomierzem ma na celu określenie procentowej zawartości tkanki tłuszczowej. Jest to metoda, która wskaże nam, ile [...]
[...] chemikaliów która powoduje iż produkty są jałowe i naładowane niezdrowymi substancjami które mogą powodować zaburzenia hormonalne, insulinooporność, zatrzymywanie wody w organizmie czy odkładanie się tkanki tłuszczowej. Co więcej płatki owsiane nie są dobrym pomysłem dla każdego, mogą one dość mocno podnosić poziom cukru we krwi co u wielu [...]
[...] z jedzeniem. Związek ten zawarty jest także w kosmetykach, wodzie czy dymie papierosowym. Jak działa akrylamid? Substancja ta obniża poziom naturalnych przeciwutleniaczy w organizmie, co powodu powstaniu stanów zapalnych. Jest on bardzo toksyczny dla naszego układu nerwowego. Istnieją badanie, które pokazały, że może nawet pobudzićprocesy [...]